Merenneito. Totta vai Tarua?

Mikä on Merenneito?

Merenneito on legendaarinen olento, jonka ylävartalo naispuolisen ihmisen ja alavartalo on kuin kalan pyrstö. Merenneidot näkyvät kansanperinteissä ja kulttuureissa eri puolilla maailmaa, aina  Lähi-idässä, Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Ensimmäiset kertomukset merenneidoista ilmestyivät antiikin Assyriassa, jossa jumalatar Atargatis muutti itsensä merenneidoksi. Merenneidot on myös joskus yhdistetty vaarallisiin tapahtumiin, kuten tulvien, myrskyjen, haaksirikkoja ja hukkumisten yhteyteen. Miespuolinen merenneito on merenmies (merman), joka on myös tuttu hahmo kansantaruissa. Historialliset kertomukset merenneidoista juontavat ajalta, jolloin Christopher Columbus etsi kaunista Karibiaa, jolloin hän kertoi tarinoita nähdessään vedessä merenneitoja. Merenneito havaintoja on tehty pisin maailmaa, ja nykypäivänä niitä on viimeksi tehty esimerkiksi Israelista ja Zimbabwesta.

Merenneidot ovat olleet suosittu aihe taiteessa ja kirjallisuudessa viime vuosisatoina, kuten Hans Christian Andersenin tunnettu satu Pieni Merenneito vuodelta1836. Merenneitoja on sen jälkeen nähty oopperoissa, maalauksissa, kirjoissa, elokuvissa, sarjakuvissa ja tv-sarjoissa.

Ovatko Merenneidot sitten totta vai eivät? Se riippuu sinusta ;-)

Katso nyt upeat Merenneidot tuotteet:

Merenneidon PyrstöMerenneito PeittoMerenneito Viltti